Rokar

Rocar
Perustiedot, wrapper
Kuvat
Perustiedot
Perustiedot, vasen
Alkuperä
Etelä-Amerikka
Brasilia
Soitinluokka 
Tuotenimi 
Anders Palander / Herander musical instruments
Perustiedot, oikea
Mitat 
62x15x5,5 cm
Materiaalit 
Hankintavuosi 
2 006
Kunto 
Hyvä

Valmistettu Suomessa.

Rokar on brasilialainen perkussiosoitin, joka kuuluu idiofonien soitinluokkaan. Soitin on käytössä erityisesti samba-musiikissa.

Soitin koostuu puisesta rungosta ja pienistä metallisista symbaaleista. Ääneltään soitin muistuttaa tamburiinia. Tämä soitinyksilö on valmistettu Suomessa.

Rokar on monin osin korvannut perinteisemmät ganza-helistimet nykyaikaisissa sambaorkestereissa. Tämä johtuu soittimen kovasta äänestä (kalango.com).

Samba on 1910-luvulla syntynyt brasilialainen populaarimusiikin ja –tanssin suuntaus. Sambalajeja on useita ja tyylit vaihtelevatkin paljon eri puolilla Brasiliaa. Samba yhdistetään usein erilaisiin juhlallisiin karnevaaleihin ja sambakulkueisiin, jossa sambakoulut esittelevät taitojaan. On olemassa myös ravintoilassa esitettyä laulettua sambaa, joka musiikillisesti eroaa karnevaaleissa tanssittavasta sambasta paljon. (Kuitunen 1985, 104-105).

Lähteet:

http://www.kalango.com/kaufberatung/Chocalho-Ganza-Rocar-eng.html

Kuitunen, Marja-Leena (1985). “Etelä-Amerikan musiikki”. Teoksessa Kansojen musiikkia. Toim. Marja-Leena Kuitunen ja Pirkko Moisala. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Otava.

Verkkoaineisto