Powwow-rumpu

Perustiedot, wrapper
Kuvat
Perustiedot
Perustiedot, vasen
Alkuperä
Pohjois-Amerikka
Yhdysvallat
Soitinluokka 
Tuotenimi 
Paul Tohlakai / Tohlakai drums
Perustiedot, oikea
Mitat 
31x67x67 cm
Materiaalit 
Hankintavuosi 
2 006
Kunto 
Hyvä

Powwow-rumpu on suurikokoinen pohjois-amerikkalainen membranofoni, eli kalvosoitin. Rumpu seisoo puisella jalustalla ja sitä soittaa yleensä useampi henkilö samanaikaisesti pehmeitä malletteja käyttäen.

Powwow-rummulla on merkittävä merkitys Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen powwow-tapaamisissa. Rummun syke syboloi äiti maan sydämenlyöntejä ja sillä kutsutaan henkiä sekä eri kansoja yhteen. (www.tpt.org.)

Powwow-termillä viitataan yleensä mihin tahansa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen kokoontumiseen. Nykyaikaisten powwow-tilaisuuksien alkuperä on hämärän peitossa. Yhden teorian mukaan powwow-tapaamisten juuret on tasankointiaanien sotatanssiyhteisöissä. Toisen käsityksen mukaan powwowt ovat alkaneet vasta reservaateissa, kun joissa alkuperäiskansat pakotettiin järjestämään omaa kulttuuriaan esitteleviä julkisia esityksiä yleisölle. (www.powwows.com.)

Nykyäivänä powwow-tilaisuuksia järjestetään USA:ssa ja Kanadassa ympäri vuoden. Powwow-tialisuuden merkittävin funktio on uudistaa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen kulttuuria sekä toisaalta pitää yllä ja kunnioittaa amerikan intiaanien perinteitä. Powwow-tilaisuuksissa tanssitaan perinteisiä tansseja, lauletaan perinteisiä lauluja ja tavataan uusia ja vanhoja tuttavia.  (www.powwows.com.)

Uulun powwow-rummun on valmistanut Paul Tohlakai USA:ssa.


Lähteet:

http://www.tpt.org/powwow/drum.html

www.powwows.com